Επιλέξτε τη γλώσσα σας

210 6452133

697 1574383

ΚΥΡ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 11

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΑΡΧΕΙΟ

Ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής

Ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης: Αμέλεια κατά την προγεννητική φροντίδα
Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του αγέννητου μωρού, μια έγκυος γυναίκα πρέπει να επισκέπτεται το γυναικολόγο γιατρό της τακτικά.
Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών, ο γιατρός διενεργεί τις εξετάσεις και ελέγχους που είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσει την υγεία τόσο του μωρού όσο και της μητέρας.

Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αν διαφύγει κάτι στον γιατρό, μπορεί αυτό να έχει κόστος στην μητέρα και το αγέννητο παιδί. Για παράδειγμα, εάν η μητέρα έχει μια ανησυχητική ιατρική κατάσταση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, ώστε να μην υπάρχουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννηση.

Ο διαβήτης κύησης, για παράδειγμα, είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό στο οποίο μια μητέρα που δεν έχει πάθει ποτέ διαβήτη ξαφνικά για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια να την χάνει μόλις γεννηθεί το μωρό. Εάν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα της μητέρας δεν παρακολουθούνται προσεκτικά και εάν η εξέλιξη της νόσου δεν παρακολουθηθεί, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για το μωρό.

Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:
*επιπλοκές σχετιζόμενες με την γέννηση λόγω μεγάλου μεγέθους του βρέφους,
*ανάπτυξη διαβήτη αργότερα στη ζωή,
*αυξημένο κίνδυνο θανάτου του νεογέννητου,
*και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη) ή ασθένεια στο νεογέννητο.

Ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης: Αμέλεια κατά τη διάρκεια του τοκετού
Κατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι ευθύνη του γιατρού να βεβαιωθεί ότι το μωρό έρχεται στον κόσμο όσο το δυνατόν υγιέστερο.

Η παρακολούθηση της ευημερίας του μωρού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τοκετού είναι εξαιρετικά σημαντική. Η τακτική παρακολούθηση γίνεται συχνά με χειροκίνητη συσκευή που τοποθετείται στο στομάχι της μητέρας για να ακούσει τον καρδιακό παλμό του μωρού. Ο καρδιακός παλμός του εμβρύου πρέπει να παρακολουθείται πιο συχνά κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της τοκετού, ενώ η μητέρα πιέζει.

Ορισμένα νοσοκομεία χρησιμοποιούν ηλεκτρονική εμβρυϊκή παρακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει μια ζώνη που τοποθετείται γύρω από το στομάχι της μητέρας για να εξασφαλίσει συνεχή εκτίμηση του καρδιακού ρυθμού του μωρού και της έντασης και συχνότητας των συσπάσεων της μητέρας.

Σε καταστάσεις όπου υπάρχει «εμβρυϊκή δυσφορία» (πολύ υψηλός ή πολύ χαμηλός εμβρυϊκός καρδιακός ρυθμός), μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερική εμβρυϊκή παρακολούθηση. Ένα πολύ μικρό ηλεκτρόδιο προσαρμόζεται στο κρανίο του μωρού και καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό. Αυτός ο τύπος παρακολούθησης δίνει εξαιρετικά γρήγορη και αποφασιστική ανατροφοδότηση και επιτρέπει στους γιατρούς να αποφασίσουν γρήγορα εάν απαιτείται άμεση καισαρική τομή.

Εάν οι γιατροί που είναι υπεύθυνοι για την παράδοση δεν εκτελούν σωστά αυτή την παρακολούθηση, η ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας μπορεί να καταστραφεί.
Εάν ένας γιατρός δεν παρακολουθεί σωστά το μωρό ή αργήσει πολύ να εκτελέσει μια καισαρική τομή, αυτή η απρόσεκτη θεραπεία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δια βίου σωματικά και ψυχικά προβλήματα για το μωρό. Λόγω της αμέλειας του γιατρού κατά τη διάρκεια του τοκετού, κάποια μωρά έχουν γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση ή σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο νομικό εξειδικευμένο σε ιατρική αμέλεια για να αξιολογήσετε την περίπτωση σας.

Τι αποζημιώσεις δικαιούται ένας ασθενής σε ένα ιατρικό λάθος εγκυμοσύνης και μαιευτικής
Εάν ένας ασθενής μπορεί να αποδείξει ότι ένας γιατρός πραγματοποίησε ένα ιατρικό σφάλμα εγκυμοσύνης ή μαιευτικής, τότε δικαιούται να ανακτήσει όλες τις βλάβες που σχετίζονται με αυτήν την ιατρική αμέλεια.

Αυτές οι βλάβες θα περιλαμβάνουν τα πρόσθετα ιατρικά έξοδα που υπέστη ο ασθενής πριν από τη αποκατάσταση της βλάβης καθώς επίσης την οδύνη, τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας του ιατρικού λάθους εγκυμοσύνης ή μαιευτικής, συμπεριλαμβανομένων ζημιών για οποιεσδήποτε μόνιμες αναπηρίες και βλάβες που υπέστη η μητέρα ή το νεογνό ως αποτέλεσμα του.

Επιπλέον, εάν το προσδόκιμο ζωής του παιδιού ή της μητέρας μειώθηκε λόγω ιατρικού λάθους, ο ασθενής δικαιούται επιπλέον αποζημίωση για την απώλεια της απόλαυσης της ζωής.

Εάν ένας ασθενής πεθάνει λόγω ιατρικού λάθους εγκυμοσύνης ή μαιευτικής, οι οικείοι του / της μπορεί επίσης να είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια αγωγή.

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν χρονικά όρια για την υποβολή της αξίωσης σας οπότε, αν σας απασχολεί κάποιο θέμα ιατρικού λάθους, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και συζητείστε την περίπτωση σας, χωρίς καμία δέσμευση ή οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια συνάντηση μέσω της γραμματείας μας στο: +30 210 6452133

Για περισσότερες πληροφορίες για το πως αντιμετωπίζουμε σφαιρικά το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας δείτε εδώ.
Ειδικότερα για το ζήτημα των φαρμακευτικών λαθών δείτε εδώ.
Ειδικότερα για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης δείτε εδώ.
Για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης καρκίνου δείτε εδώ.
Για το πως θα διεκδικήσετε αποζημίωση από κλινικές και νοσοκομεία, δείτε εδώ.
Γενικότερα, για ιατρικά χειρουργικά σφάλματα δείτε εδώ.
Ειδικότερα για ιατρικά λάθη στην πλαστική χειρουργική δείτε εδώ

Search